godišnjica obnove Starog mosta

Održana manifestacija 'Mostar ne zaboravlja svoje prijatelje'

stari most
15.07.2016.
u 07:55

Pod sloganom "Mostar ne zaboravlja svoje prijatelje" i uz prigodan program Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara obilježio je još jednu godišnjicu obnove Starog mosta i povijesne jezgre pod okriljem UNESCO-a.

Službeni program počeo je izvedbom Šantićeve Emine na trubi sa Starog mosta za koju je notni zapis napisao Đelo Jusić. U čast velikog prijatelja Mostara i BiH Luciana Pavarottija, potom je na jednoj od kula Starog Mosta, kuli Helebija, urađena video projekcija pjesme "Miss Sarajevo" u izvedbi pokojnog Pavarottija i Bone Voxa a sve je to pratio performans na Starom mostu koji je izvela balerina iz baletne škole Arabesk, priopćili su organizatori.

Ranije je Nicoletta Mantovani, supruga Luciana Pavarottija, posjetila glazbeni centar „Pavarotti“ te otvorila i trajnu izložbu fotografija sa svečanosti otvaranja Muzičkog centra, koju je priredio i poklonio Centar za mir. Također, zajedno s direktorom Centra za mir Safetom Oručevićem i u pratnij talijanskog veleposlanika u BiH Rugera Coriassa položeno je cvijeće poginulim novinarima talijanske državne televizije RAI UNO – Marku Lučeti, Alessandru Saši Otu i Dariu Di Anđelu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?