neum

Održana Svečana sjednica Općinskog Vijeća Neum

26.08.2017.
u 15:37

Povodom Dana općine Neum i blagdana Gospe od Zdravlja, zaštitnice neumske župe, u Neumu je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Neum. Svečana sjednica je održana u petak, 25. kolovoza 2017. u dvorani Grand hotel Neum s početkom u 19.30h.

Kako to tradicija nalaže, prije svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomen obilježju- Križu u Neumu za sve poginule hrvatske branitelje.

Predsjednik OV Neum, Vinko Sentić, otvorio je svečanu sjednicu i na samom početku pozdravio sve nazočne vijećnike, predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnike Crkve, te stranačke dužnosnike: Mladena Boškovića, dopredsjednika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, ministre u Vladi HNŽ – Slađana Bevandu, Stjepana Krasića, Olivera Soldu i Donku Jovića, zamjenika župana Dubrovačko-neretvanske županije Joška Cebalo, Branka Bačića – zastupnika u Saboru RH, kao i predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti susjednih općina i gradova i iz BiH i Hrvatske : Opuzena, Slivno-Ravno, Ravno, Stolac, Čapljina, Čitluk, Ljubuški i druge, te predstavnike HVIDRE Šibenik.

Prigodno izvješće u povodu Dana općine Neum podnio je načelnik Općine Neum , dr. Živko Matuško. Načelnik se osvrnuo na Proračun za proteklo razdoblje, naglasivši da bez obzira na određene poteškoće Općina Neum uspijeva financirati sve predviđene obveze.

Načelnik Matuško je u svom izvješću iznio sve kulturne manifestacije koje organizira i podupire Općina Neum, uspjehe neumskih športskih klubova, razvojne i gospodarske projekte koji su obilježili razdoblje od protekle sjednice OV do današnje.

Pored manjih infrastrukturnih projekata poput izgradnje javnog WC-a u kampu, izgradnje javnih stepeništa od ulice Kneza Mihajla Viševića do Neumske bojne, radovi na rekonstrukciji i sanaciji pojedinih gradskih ulica i sl., istaknuto je da će se uskoro početi i sa većim projektima za koja su djelomično osigurana sredstva što od županijskih i federalnih ministarstava i fondova, što od europskih. Okončane su pripreme i zaključen ugovor za izgradnju kolektorske mreže i crpne stanice „Bad“ u Tihoj Luci. Uskoro se počinje sa realizacijom projekta uređenja šetnice „Sunčana obala“ koja će se izvoditi u fazama, te i projekt IRENE kroz koji će Općina Neum postaviti LED uličnu rasvjetu u ulicama : Kralja Tomislava, Ruđera Boškovića i djelu Zagrebačke.

Nazočnima su se obratili, i Neumljanima srdačno čestitali Dan općine i blagdan Gospe od Zdravlja, i Joško Cebalo, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije, Donko Jović – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi HNŽ, te dopredsjednik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Mladen Bošković.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum dodijeljene su i nagrade općine Neum za 2017. –u godinu, koje je uručio načelnik općine dr. Živko Matuško.

Skupna nagrada dodijeljena je medicinskim sestrama Hitne službe Doma zdravlja Neum za istaknuti dugogodišnji rad u hitnoj službi i doprinos u Domovinskom ratu. Zahvalnica s grbom općine Neum dodijeljena je Zlatku Glaviniću za izniman doprinos na području kulture, a Povelja sa grbom općine Neum – Ivanu Benderu – za sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani od agresije Neuma i širih hrvatskih područja, kome će nagrada biti uručena naknadno.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su HKUD Lindžo Neum i  Marin Previšić.
Nakon završetka sjednice svi uzvanici nastavili su zajedničko druženje uz svečanu večeru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?