Akcija

Oduzeto 740 kutija cigareta i 100 pakiranja mljevene kave

17.05.2015., Zagreb - Kafic Caffe u dvoristu ima jednu od najboljih kava u gradu, iz male przionice Cogito coffe. Postupak przenja kave, Matija Belekovic.   Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
06.09.2015.
u 06:30

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje na GP Uvac spriječili su nedopušten uvoz u carinsko područje Bosne i Hercegovine i privremeno oduzeli 740 kutija cigareta i 100 pakiranja mljevena kave. Prilikom redovite kontrole robe i putnika na Graničnom prijelazu Uvac koji se nalazi na cestovnom pravcu Rudo – Priboj, službenici Skupine za suzbijanje krijumčarenja iz regionalnog centra Sarajevo, izvršili su pregled pošiljke koja je bila prijavljena za redovito carinjenje. Pregledom spomenute pošiljke otkrivena je roba koja nije bila prijavljena carinskim organima. Radilo se o raznim cigaretama, obilježenim trošarinskim markama Republike Srbije i mljevenoj kavi. S obzirom na to da je riječ o trošarinskim proizvodima koji nisu bili na propisan način obilježeni trošarinskim markama Bosne i Hercegovine, a uz to, nisu ni prijavljeni za carinjenje, kako je to zakonski predviđeno, predmetna roba privremeno je oduzeta, a protiv osobe koja je prevozila robu će biti pokrenut postupak pred nadležnim pravosudnim organima”, navedeno je u jučerašnjem priopćenju za medije iz Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?