Nakon iznesenih optiužbi

Odvjetnica Pinter: Krajišnik iznosi notorne laži o Praljku

Slobodan Praljak
25.04.2016.
u 12:10

"Neistiniti navodi, koji su preneseni na portale, samo pokazuju kako između generala Praljka i Krajišnika, u svemu, postoje svemirske razlike", rekla je odvjetnica Pinter

Odvjetnica Nika Pinter nazvala je notornom laži' navode haaškog osuđenika i bivšeg šefa skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika koji je ustvrdio da se general Slobodan Praljak u haaškom pritvoru hvalio kako je srušio Stari most u Mostaru. 

"Na takvu notornu laž ne želim davati komentare", rekla je odvjetnica Pinter za Večernji list, izdanje za BiH. Pri tome je navela kako između Praljka i Krajišnika postoji ogromna razlika. 

"Neistiniti navodi, koji su preneseni na portale, samo pokazuju kako između generala Praljka i Krajišnika, u svemu, postoje svemirske razlike", dodala je odvjetnica Pinter koja pred Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije brani generala Slobodana Praljka. 

Gostujući u programu srbijanske Happy TV ratni zločinac Momčilo Krajišnik ustvrdio je da se u zatvorskoj ćeliji bivši načelnik Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Slobodan Praljak 'hvalio s rušenjem Starog mosta iako je na suđenju negirao svoju odgovornost'. 

U prvostupanjskoj presudi šestorici bivših dužnosnika HercegBosne, ICTY je ocijenio kako Stari most srušen pod topničkim projektilima postrojbi Hrvatskog vijeća obrane (HVO), ali da za taj čin nije odgovoran general Slobodan Praljak. Prvostupanjskom presudom je utvrđeno i da je Stari most bio legitimna vojna meta budući ga je druga strana, Armija BiH koristila za vojne svrhe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?