Kneissl s Crnadkom

Oko 160.000 osoba s područja BiH živi u Austriji

22.02.2018.
u 18:07

Sastankom s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom, austrijska ministrica za Europu, integracije i vanjske poslove Karin Kneissl počela je svoj posjet BiH. Ovo je njezin na prvi službeni posjet BiH.

"Želim reći da imamo izražene međuljudske odnose, 160.000 s područja BiH živi u Austriji. Ljudski mostovi su intezivni", rekla je Karin Knissel, ministrica za Europu, integracije i vanjske poslove Austrije.

Knissel je ponovila ranije stav da je Austrija uz BiH na njezinom putu ka EU, prenosi N1. 

"Izraz Zapadni Balkan je vještački, kao sveučilišni profesor više volim reći Jugoistočna Europa, to znači da je BiH dio Europe", rekla je austrijska ministrica, te dodala sa su važan dio europske književnosti pisci poput Ive Andrića.

"Austrija je i dalje broj jedan investitor u BiH. I u drugim oblastima imamo iz godine u godinu sve bolju suradnju", kaže ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

Crnadak je informirao ministricu Knissel da je BiH ispunila Upitnik EU i da će ga posljednjeg dana ovog mjeseca predati. Crnadak je izrazio nadu da će Austrija i dalje podržavati BiH na putu ka EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije