Seminar za svećenike

Oko 250 svećenika iz 28 zemalja u Gospinoj školi u Međugorju

05.07.2017.
u 11:15

U mjestu molitve, pomirenja i poznatom hodočasničkom i marijanskom mjestu Međugorju započeo je, Klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, 22. međunarodni seminar za svećenike koji su pristigli iz gotovo cijeloga svijeta, a koji se održava u velikoj dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju.

Od Irske do Afrike

Na ovoj duhovnoj vježbi sudjeluje više od 250 svećenika iz dvadeset i osam zemlja svijeta. Među brojnim svećenicima koji su stigli na ovaj skup sudjeluju svećenici: iz Irske, Engleske, JAR-a, Srbije, Mađarske, Italije, Rumunjske, Slovenije, Španjolske, Meksika, Perua, Poljske, Albanije, Slovačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Konga, Toga, Benina, Obale Bjelokosti, Litve, Ukrajine, BiH, Hrvatske, Ruande, SAD…

Na početku seminara sudionike je pozdravio međugorski župnik fra Marinko Šakota .

“U Međugorju se sada, kako vidimo, događa sveta obnova. Ništa novo nego ovo je poziv na obnovu” - kazao je Šakota, koji je svećenike upoznao s nekim iskustvima koje je nadbiskup poljski Hoser posebni izaslanik pape Franje kazao u Međugorju.

Po njegovim riječima nadbiskup Hoser je razgovarao sa svim svećenicima koji su na službi u župi Međugorje. Bio je na brdu ukazanja, Cenacolu…Čovjek je otvorena srca i upoznao je kako je Međugorje središe euharistije, molitve, krunice, klanjanja…Potom je međugorski župnik najavio voditelja ovog seminara don Ivana Filipovića rođenog 29.studenoga 1968. u Tomislavgradu. Završio je Teološki fakultet u Fossanu. Za svećenika je zaređen 17. srpnja 2004. godine u biskupiji Saluzzo, Italija. S dozvolom biskupa radi i djeluje u Zajednici Cenacolo u kojoj i živi.

Molitveni program

Svećenici će tijekom rada seminara pohoditi Brdo ukazanja, sudjelovati svakodnevno na večernjem molitvenom programu svetišta (krunica, sveta misa, klanjanje). Ovaj duhovni seminar završava s radom 8. srpnja svetom misom u 11 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije