ORAŠJE

Okrugli stol „Domovinski rat u Bos.Posavini - oraško bojište 1992.-1995“.

okrugli
23.11.2016.
u 11:39

Ministarstvo branitelja Vlade Županije Posavske i Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Orašje organiziraju održavanje okruglog stola na temu: Domovinski rat u Bosanskoj Posavini – oraško bojište 1992. – 1995.godine.

Na skupu će govoriti :dr. sc. Davor Marijan, Hrvatski institut za povijest-Zagreb, tema izlaganja: Rat u Bosanskoj Posavini 1992.god. dr. sc. Tado Oršolić, Zavod za povijesne znanosti HAZU u Zadru, tema izlaganja: Obrambeni rat na oraško-šamačko- domaljevačkom području 1992.-1995. Zvonko Baotić, prof., zapovjednik 106. domobranske pukovnije, tema izlaganja: 106. brigada/pukovnija HVO 1992.-1995. dr. sc. Ante Nazor, HMD CDR -Zagreb, tema izlaganja: Arhivsko gradivo HVO iz Domovinskog rata u Hrvatskom-memorijalno dokumentacijskom centru Domovinskog rata.

Nezaobilazna tema okruglog stola bit će i aktualna uhićenja branitelja HVO, tvrde organizatori, te su pozvali sve zainteresirane za praćenje ovoga skupa i najavljene teme Okrugli stol održat će se u amfiteatra Školskog Centra fra Martina Nedića u Orašju sutra (četvrtak) s početkom od 18,00 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije