Alemka Markotić

Omikron iznimno brza varijanta. Zabrinjavaju migracije tijekom blagdana

Alemka Markotić
Igor Kralj/Pixsell
21.12.2021.
u 21:13

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić u emisiji RTL Danas komentirala je aktualno stanje s epidemijom koronavirusa te nagovijestila kako se razgovara o tome da bi na Badnjak i Staru Godinu ugostitelji mogli raditi do 2 sata u noći.  

- O tome će epidemiolozi odlučiti - kazala je.  Dotaknula se slučajeva omikrona te kazala da se još desetak slučajeva nalazi na analizi te te čekaju rezultati.  

- Sve zemlje prate situaciju s omikronom, neke su zemlje više puta uvele lockdown. Mi smo bili stava da pravilno ponašanje, koje propagiramo dvije godine, može držati stvari pod kontrolom - kazala je.  

- Omikron se pokazuje kao iznimno brza varijanta. Ono što može zabrinjavati su migracije koje će uslijediti tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, kao i skijaška sezona. Vidjet ćemo što će se događati - dodaje. 

Izvijestila je i o tome u kojoj je fazi dolazak lijeka protiv koronavirusa u Hrvatsku.  

- Stigao je u državu, a sad naš kolega Ivan Puljiz ima dodatni sastanak kako bismo dobili nove instrukcije i mislim da smo blizu toga da lijek krene u distribuciju - objasnila je.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije