NEĆETE POGRIJEŠITI

Omlet napravite i za večeru: Pomoći će vam da prije zaspete

Dreamstime
10.09.2020.
u 20:25

Jaja su bogata melatoninom, hormonom kojeg tijelo prirodno proizvodi, a koji je neophodan za spavanje. Ovaj hormon vam može pomoći da brže zaspete i duže spavate

Doručak za večeru izaziva podijeljene reakcije. Međutim, prema Umi Naidoo, psihijatrici i profesionalnoj kuharici doručak za večeru vrijedan je pokušaja za bolji san. Ali ona ne predlaže pečenje palačinki ili sendvič od avokada. Ona predlaže da omlet jedete i za večeru.

Zašto je omlet za večeru dobra ideja?

Naidoo smatra da su jaja izvrstan dodatak jelovniku. Zašto? Bogati su melatoninom, hormonom kojeg tijelo prirodno proizvodi, a koji je neophodan za spavanje.

- Hrana koja je bogata melatoninom pomaže kod spavanja - kaže Naidoo, piše 24sata.hr. 

 Prema istraživanju, ovaj hormon vam može pomoći da brže zaspete i duže spavate, a može čak i poboljšati REM san. Jaja također sadrže L-ornitin, aminokiselinu koja dokazano pomaže u poboljšanju kvalitete spavanja.

Nakon ovoga, nepotrebno je reći da jaja ne bi trebali ograničavati samo na doručak. Oni su zapravo jako dobra 'grickalica' prije spavanja.

Povrće poput šparoga i brokule također je bogato melatoninom, kao i orasi i sjemenke lana. Orasi su također bogati magnezijem, koji također pospješuje dobar san, održavajući zdravu razinu GABA, neurotransmitera koji potiče opuštanje i dobar noćni odmor, prenosi mindbodygreen.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?