potpisan ugovor

Omogućeni povoljni krediti za povećanje zapošljavanja u FBiH

Fena
18.12.2019.
u 11:29

Lončar je rekla da su i prije imali ugovor s Razvojnom bankom FBiH, ali su tek potpisani ugovor unaprijedili, prilagodili tržištu rada te ga učinili konkurentnim za poslodavce koji žele zaposliti radnika ili koji imaju potrebu zadržati radnika.

Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine i Federalni zavod za zapošljavanje potpisali su danas u Sarajevu ugovor o realizaciji projekta Vlade FBiH o financiranju dvije kreditne linije, poticaj zapošljavanja i samozapošljavanja te održivost zaposlenosti.

Vršitelj dužnosti direktora Razvojne banke FBiH Semir Fejzić kazao je kako će nuditi kredite po vrlo povoljnim uvjetima, od 2 do 2,5 posto kamata, po izuzetno prihvatljivim rokovima otplate, na pet i sedam godina.

Fejzić ističe kako su određeni gornji i donji limiti kredita te je naknada za njegovu obradu vrlo mala.

Također, izrazio je nadu da će sredstvima koja se deponuju iz Zavoda za zapošljavanje FBiH na račun Razvojne bake, zajedno postići ciljeve koji je pred njih stavila Vlada FBiH.

Fejzić je naglasio kako je činom potpisivanja ugovor postao operativan te da će već od Nove godine, pravni i fizički subjekti moći podnijeti zahtjev za kredit.

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar podsjetila je da su i prije imali ugovor s Razvojnom bankom FBiH, ali da su tek potpisani ugovor unaprijedili, prilagodili tržištu rada te ga učinili konkurentnim za poslodavce koji žele zaposliti radnika ili koji imaju potrebu zadržati radnika.

Istaknula je kako su te dvije institucije pripremile kvalitetan ugovor kojim su omogućili da iz njihovih deponiranih sredstava plasiraju kredite za povećanje zapošljavanja u FBiH.

Izrazila je zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora, naglasivši potrebu da se postojeći ugovor učini boljim i kvalitetnijim. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije