Maksida Pirić

Općinska izborno povjerenstvo Stolac hitno pozvano na sastanak u SIP

izbori
ilustracija / Fena
04.10.2016.
u 16:23

Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP) još nije donijelo odluku kad su u pitanju lokalni izbori provedeni, odnosno koji nisu provedeni do kraja u općini Stolac.

- Da bi SIP BiH donio takvu odluku mora prije toga prikupiti relevantne podatke i činjenice - izjavila je danas novinarima glasnogovornica SIP-a BiH Maksida Pirić.

Navodeći zaključke s današnjeg Kolegija SIP-a BiH, kazala je kako je dan nalog Glavnom centru za brojanje da sav izborni materijal, odnosno glasačke listiće s onih biračkih mjesta u BiH gdje se glasovalo u odsutnosti za općinu Stolac, da se dopreme u Glavni centar za brojanje i fizički odvoje od ostalih općina, odnosno izbornog materijala.

Također, dodala je, glasački paketi koji stignu i koji su stigli iz inozemstva, a u pitanju su birači koji su glasovali za općinu Stolac, da se također fizički odvoje od ostalog izbornog materijala, javlja Fena.

- Zatražen je i hitan sastanak za sutra u 10 sati s Općinskim izbornim povjerenstvom Stolac. Oni su pozvani da se sutra pojave u sjedištu SIP-a u 10 sati - kazala je Pirić.

Po njezinim riječima, jedan od zaključaka je, a taj dopis će biti upućen do kraja dana Operativnom stožeru za sigurnost lokalnih izbora, od kojeg će se tražiti informacija o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u općini Stolac, a u vezi s eventualnim održavanjem ponovljenih izbora.

- Kad se skupe sve te potrebne informacije, nakon toga će SIP donijeti odluku o pitanju izbora u Stocu - navela je Pirić.

Dodala je da su jučer dobili jednu pisanu informaciju koju potpisuje predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva i jedan član općinskog izbornog povjerenstva Stolac. Nisu potpisi sva tri člana.

Navela je da su dobili informaciju iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije u kojoj oni zaključuju činjenice koje su zatekli na terenu.

- Sva biračka mjesta i materijal koji je zatečen su pod policijskim osiguranjem - istaknula je Pirić.

Na pitanje je li glasovanje na svim biračkim mjestima u Stocu prekinuto, Pirić je odgovorila kako nemaju potpunu informaciju. Po njezinim riječima, izborni proces je bio prekinut na većini biračkih mjesta.

- Dobili smo informaciju da su dva od četiri mobilna tima završila proces dokraja - navela je Pirić i ponovila da su za sutra sazvali hitan sastanak s kompletnim Općinskim izbornim povjerenstvom da bi dobili pravu informaciju za svako biračko mjesto pojedinačno i za svaki mobilni tim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?