Čapljina

Općinsko vijeće usvojilo proračun za 2016. godinu u iznosu od 10,86 mil. maraka

24.12.2015.
u 07:00

Prema prijedlogu proračuna od 10,86 milijuna konvertibilnih maraka, planirani su rashodi u iznosu od 8,891.120 maraka

Za 2016. godinu proračun Općine Čapljina trebao bi iznositi 10,859.850 konvertibilnih maraka. Među više zanimljivih tema koje je razmatralo Općinsko vijeće, prijedlog proračuna za iduću godinu, široj javnosti je svakako bio posebice zanimljiv, piše Večernji list BiH.

Određena objašnjenja vezana uz proračun općinske riznice dao je Smiljan Vidić, načelnik općine. Načelnik Vidić je, uz ostalo, naglasio kako je proračun planiran na realnim osnovama.

Temelj za to, prema riječima načelnika Vidića, bilo je njegovo punjenje u tekućoj godini.

Punjenje proračuna

Prema na 21. sjednici općinskog parlamenta Čapljine usvojenom financijskom izvješću o izvršenju proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna tekuće godine, uočljivo je kako se proračun bolje puni kako godina odmiče. To je i bio razlog konstataciji da se "realno planiralo". Prema prijedlogu proračuna od 10,86 milijuna konvertibilnih maraka, planirani su rashodi u iznosu od 8,891.120 konvertibilnih maraka, kapitalni izdaci od 1,954.333 maraka, te proračunska rezerva od 14.397 konvertibilnih maraka. Nakon obrazloženja Smiljana Vidića, općinskog načelnika Čapljine, drugih sudionika diskusije nije bilo, pa se pristupilo glasovanju. Za ponuđeni prijedlog proračuna u 2016. glasovalo je 19 vijećnika, dva vijećnička glasa bila su protiv, a jedan suzdržan. Treba reći da je nakon vraćanja mandata Jurice Prce, vijećnika SDP-a, toj stranci, Vildana Sjekirica, sljedeća s izborne liste, nova vijećnica ove stranke u čapljinskom općinskom parlamentu koji ima 25 mjesta.

Komunalne naknade

Na dnevnom redu sjednice Općinskoga vijeća Čapljine ukupno je bilo čak dvadeset točaka, a uz proračun za sljedeću godinu, u središtu zanimanja bilo je njegovo izvršenje u tekućoj godini. Uz ostalo, Općinsko vijeće Čapljina usvojilo je prijedloge odluka o utvrđivanju općinske komunalne naknade za istaknutu tvrtku, o OV, plaćama i naknadama izabranih dužnosnika, savjetnika izabranih dužnosnika, državnih službenika i namještenika u tijelima uprave općine Čapljina, zatim smjernicama za izradu regulacijskog plana Urbane vile "Cremmis" u Čapljini, kao i još niz odluka i prijedloga iz svoje nadležnosti. Na koncu sjednice predsjedatelj Inel Šejtanić uputio je čestitku uoči Božića. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije