Ministarstvo zdravstva uputilo je inspekciju u privatnu bolnicu Atlas

Operiran u privatnoj bolnici pa preminuo

14.01.2019.
u 09:00

Petnaestogodišnji dječak Andrija Stanišić iz Niša preminuo je u subotu u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Beogradu nakon što je dovezen iz privatne Opće bolnice Atlas. Dječak je sanitetskim vozilom iz privatne klinike prevezen u subotu oko 10.20 radi ukazivanja liječničke pomoći. Preminuo je oko 10.55.

Operiran 8. siječnja

Dječak je u beogradsku bolnicu Atlas primljen 6. siječnja radi operacije kralježničkoga stupa, a operaciju je izvršio liječnik M. S. dva dana kasnije, prenio je RTS. Za sada se ne zna uzrok smrti, a po nalogu zamjenika tužitelja Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu dječakovo tijelo prevezeno je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Očevid provodi Uprava kriminalističke policije. Roditelji dječaka bili su svjesni da ga operacija, koja mu je trebala osigurati normalan život, može i ubiti, ali su se ipak nadali da će njihov hrabri dječak pobijediti teške urođene anomalije. Obitelj nije imala financijske mogućnosti platiti intervenciju koja je potrebna, pa su se obraćali za pomoć i građanima. Komentirajući liječničke navode iz bolnice u kojoj je Andrija operiran, kažu da nemaju nikakvih primjedbi jer su bili svjesni rizika koji je nosila operacija.

Oglasila se i bolnica

- To što svijet piše, ja sam dobro znala. Sinčić mi je bio slabašan, iscrpljen od svega kroz što je prolazio od rođenja. Svi smo to znali, ali smo se ipak nadali. Zaista više ne mogu ništa govoriti - rekla je majka novinarima.

Ministarstvo zdravstva uputilo je inspekciju u privatnu bolnicu Atlas kako bi se utvrdilo je li bilo propusta u radu prilikom operacije dječaka koji je kasnije preminuo u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj. Priopćenjem se oglasila i privatna bolnica Atlas u kojem kažu da je u njihovu ustanovu primljen dječak iz Niša, koji je imao urođenu deformaciju kralježnice, radi kirurške operacije, te da je zbog te deformacije došlo do poremećaja rada srca, pluća i organa probavnog sustava. “Kirurški zahvat urađen je po svim suvremenim tehničkim zahtjevima. Operacija je trajala 12 sati i protekla je bez ikakvih problema, a postignuti su svi korektivni zahvati. Pogoršanje koje je nastupilo posljedica je isključivo veoma oštećenog općeg stanja - iscrpljene funkcije srca, pluća i bubrega te smanjene opće otpornosti djeteta koje je prije operacije imalo 26 kilograma”, navode iz Atlasa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije