Dobro odrađena sezona

OS BiH je ove sezone mehanizacijom koju posjeduje posao odradio i iznad zadatka

VL
Autor
Željko Andrijanić
19.08.2017.
u 10:00

Oružane snage BiH ovog ljeta imale su pune ruke posla. Angažirane su u različitim akcijama pomoći, gašenjima požara i drugima koje su pozdravili i brojni građani. Unatoč tome što po brojnim parametrima zaostaju za vojskama razvijenih država svijeta, trude se onim što imaju raditi najbolje što mogu.

Ekipa Večernjega lista je kroz komentare novinara portala Dnevnik.ba, profesora povijesti i zemljopisa te mladića koji se bavi fotografijom i ekstremnim sportovima provela kratko istraživanje. Ivan Crnjac, novinar, naglašava da su ovo ljeto obilježili požari, a u čijem su gašenju doprinos dale Oružane snage BiH. - Ako je išta obilježilo ovo ljeto, to su požari. Poznato mi je da je u gašenju naših požara sudjelovalo Ministarstvo obrane BiH i helikopter OS BiH, ali mi je također poznat i način na koji je Ministarstvo uopće doznalo za požare, prvenstveno, oko Blidinja. Igrom slučaja se dogodilo da je moj kolega Tomislav Zelenika boravio u Parlamentarnoj skupštini BiH i uspio progovoriti o cijeloj situaciji. Ne znam kako bi se i koliko reagiralo bez malih, lobiranja sa strane. Što manje požara, to bolje, ali kad već gori, bitno je da se brzo reagira - kazao je Crnjac. Frano Pandžić, profesor povijesti i zemljopisa, pozdravio je pomoć u akcijama spašavanja. Svaku pomoć Oružanih snaga BiH, koja je u službi civila, kao i poneku vježbu za dobrobit stanovništva, u potpunosti podržavam - kazao je.

Josip Rudež bavi se fotografijom i ekstremnim sportovima, pa kao takav rado i sam pomaže ondje gdje je to moguće. Ističe da su Oružane snage, s obzirom na mehanizaciju, posao odradile i iznad zadatka. - S obzirom na ono čime raspolažu u jednoj, ovakvoj teškoj sezoni prepunoj izazova, odradili su dobar posao i zaslužuju pozitivno mišljenje - kazao je Rudeš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije