Proračun HNŽ-a

Osigurana sredstva za prijevoz učenika i nove projekte

prijevoz učenika
24.12.2016.
u 07:00

Vlada HNŽ-a je na sjednici u petak utvrdila prijedlog proračuna županije u iznosu od 196,573.310 KM i prijedlog Zakona o izvršenju proračuna HNŽ-a za 2017. godinu, koji će biti upućeni u skupštinsku proceduru. Nakon sjednice Vlade predsjednik Nevenko Herceg istaknuo je kako se nada da će uskoro Skupština usvojiti proračun i Zakon o izvršenju čime bi se i ove godine nastavila pozitivna praksa usvajanja proračuna u tekućoj za sljedeću godinu. Inače, Skupština HNŽ-a je u četvrtak usvojila rebalans proračuna za ovu godinu koji na kraju iznosi 201 milijun maraka. Usvojen je i jedan amandman na rebalas kojim je za 200.000 maraka uvećana stavka tekuće rezerve, a umanjena stavka izvansudskih nagodbi. Predsjednik Herceg izjavio je nakon sjednice kako je rebalans proračuna uistinu najbolja ocjena rada vlasti, posebice izvršne, dodavši kako proračun nije idealan, ali da je ocijenjen odličnim ili vrlo dobrim i od vlasti i oporbe.

- Do sada nije bila praksa da u jednoj godini rebalansiramo proračun prema gore, uglavnom je išao na niže i dolje, a ove godina smo ga povećali za nekih 12 milijuna maraka. Na taj način smo riješili brojne tekuće stvari, ali i mnoge dubioze, kazao je Herceg.

Govoreći o rješavanju obveza, kazao je kako su ove godine preuzeli na sebe prijevoz učenika osnovnih škola, što je do sada bila obveza jedinica lokalne samouprave, zatim obnovu nekoliko javnih objekata i škola, te da rješavaju izvršne sudske presude kojih su, kako je kazao, ove godine riješili na razini 2 milijuna maraka, te zaknjižili sedam milijuna maraka. - Naš proračun je u potpunosti održiv u postojećim fiskalnim okolnostima. Do sada smo samo govorili o stabilizacijskim i socijalnim proračunima, a dogodine već možemo razmišljati da za 2017. godinu imamo jedan razvojni proračun gdje ćemo prvi put od kad postoji županija predvidjeti poticajna sredstva za razvoj poljoprivrede, turizma, gospodarstva i drugo, ocijenio je Herceg. Rast prihoda i mjere štednje polučili su dobre rezultate, tako da će branitelji i djeca u 2017. imati bolje statuse i potpore.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?