ukusnoooo

Osvježavajući kolač: Napravite ukusan cheesecake od jagoda u samo četiri koraka!

cheesecake
shutterstock
16.06.2022.
u 07:24

Jagode dodaju dodatnu dozu slatkoće i osvježenja

Cheesecake je poznati kolač idealan u toplim ljetnim danima, a još je bolji kada je u kombinaciji s voćem. Vjerujemo da ste ga isprobali u raznim verzijama, ali ova s jagodama je božanstvena u svakom pogledu. 

Sastojci:

250 g keksa

100 g maslaca, otopljenog

100 g jagoda

1 vanili šećer

600 g punomasnog sira

100 g šećera u prahu

250 ml slatkog vrhnja

Za preljev:

400 g jagoda

25 g šećera u prahu

Priprema:

Za izradu podloge premažite maslacem i obložite dno kalupa, kako piše BBC Good Food. Kekse izmeljite te stavite u zdjelu pa prelijte otopljenim maslacem. Temeljito miješajte dok mrvice nisu potpuno obložene. Ubacite ih u pripremljeni lim i čvrsto pritisnite u podlogu kako biste napravili ravnomjeran sloj. Ostavite u hladnjaku 1 sat da se čvrsto stisne.

Ulijte slatko vrhnje u zdjelu i miješajte mikserom dok se ne počne zgušnjavati do mekih vrhova. U posebnu zdjelu stavite meki sir, šećer u prahu i vanilin šećer, zatim miješajte 2 minute električnim mikserom dok ne postane glatka. Dodajte slatko vrhnje i umiješajte ga u kremu od sira. 

Narežite jagode i posložite ih na podlogu od keksi te zatim žlicom nanesite kremu, počevši od rubova prema unutra, pazeći da nema mjehurića zraka. Zagladite gornji dio cheesecakea stražnjom stranom desertne žlice ili lopatice. Ostavite da se stegne u hladnjaku preko noći.

Ostavite cheesecake na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije posluživanja. Ostatak jagoda izmiksajte u blenderu hrane sa šećerom u prahu i 1 žličicom vode, a zatim procijedite i prelijte preko torte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije