Jednostavan i ukusan

Osvježavajući kolač s aromom limuna i sočnim bobicama

Slatki svijet
05.07.2020.
u 08:37

Jednostavan i ukusan kolač s bogatom aromom limuna i sočnim bobičastim voćem idelan je za lijena ljetna popodneva uz šalicu kave s najdražima!

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci
230 g maslaca sobne temperature
50 ml mlijeka sobne temperature
180 g šećera
1 paketić RUF vanilin šećera
2 paketića RUF limun šećera
4 jaja (L)
250 g glatkog brašna
½ paketića RUF praška za pecivo
250 g zamrznutog bobičastog voća + 1 žlica gustina
1 pakiranje RUF glazure Bourbon vanilija

Priprema

Maslac, šećer te limun i vanilin šećer pjenasto izmiksajte. Dodajte jaja, sve dobro izmiksajte pa dodajte i mlijeko. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa kratko još jednom izmiksajte smjesu tako da se svi sastojci sjedine.

Zamrznuto bobičasto voće pomiješajte s gustinom i lagano umiješajte u pripremljenu smjesu. Kalup za kuglof ili duguljasti kalup za pečenje kolača namastite pa izlijte pripremljenu smjesu. Kolač pecite cca 45 minuta na 160°C. Štapićem za ražnjić provjerite je li pečen.

Ohlađeni kolač prelijte RUF glazurom s okusom Bourbon vanilije. Glazuru pripremite prema uputama na pakiranju, ja sam ju otopila u vrućoj vodi. Dakle zagrijete lončić s vodom, stavite u nju vrećicu s glazurom i ostavite 10 minuta u vrućoj vodi da se otopi. Pažljivo izvadite vrećicu iz vode, posušite ju odrežite vrh na jednom uglu i ukrasite ohlađeni kolač.

Ostavite kolač neka malo odstoji na sobnoj temperaturi da se glazura stisne, a zatim se poslužite!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije