Završilo okupljanje mladih

Otac James i sin Daniel Wahlberg iz 
SAD: “Hvala ovom predivnom mjestu”

06.08.2017.
u 12:00

Međunarodni molitveni susret mladih završio je danas svečanim misnim slavljem koje je predslavio međugorski župnik fra Marinko Šakota, koordinator i voditelj Mladifesta, piše Večernji list BiH. Euharistijsko slavlje održano je u ranu zoru, u pet sati ujutro, pokraj velikog zavjetnog armirano-betonskog križa na brdu Križevac u Međugorju. Inače, bio je to 28. po redu međunarodni molitveni susret mladih “Mladifest - Međugorje 2017.”. Četrdeset tisuća mladih iz 61 zemlje svijeta sudjelovalo je ove godine na tom međunarodnom molitvenom susretu mladih. Molitveni program upriličen tom prigodom u Međugorju prevođen je na osamnaest svjetskih jezika, a odvijao se pod motom “Da ljubav vaša više raste”. Voditelj i koordinator susreta bio je međugorski župnik fra Marinko Šakota. Zadnjeg dana katehezu je imao otac Jacques Philippe iz zajednice Blaženstva koji je naglasio kako u svakoj kušnji kroz koju čovjek prolazi postoji nešto bolno. Svoje svjedočanstvo imali su James i Daniel Wahlberg, otac i sin. Obojica su bila veliki ovisnici o drogi zbog čega su proveli više godina u zatvoru. Obratili su se i postali veliki vjernici. Obojica su bila u zajednici Cenacolo u Međugorju i njihova zajednička izjava glasi: - Hvala ovom predivnom mjestu u kojem smo postali jednostavni ljudi vjere.

Gabrijela i Antonin Vesely iz Češke govorili su o obiteljskom obraćenju.

Inače, program je počeo uobičajeno - molitvom. Mladi su potom slušali svjedočanstvo s. Marie Emmanuelle Adam. O organizaciji “Mary’s Meals” (“Marijini obroci”) kao plodu Međugorja govorio je njezin osnivač Magnus MacFarlane-Barrow, prijatelj “Marijinih obroka” fra Petar Komljenović, volonterka Zrinka Skelin iz Zagreba i Jimmy Belabre s Haitija. Nekadašnji korisnik “Marijinih obroka” Jimmy i ove godine je otpjevao dvije pjesme. Po tradiciji, na kraju je prikazan kratki film o toj humanitarnoj organizaciji. Inače, poslijepodnevni program bio je u znaku zajednice Cenacolo. Svjedočanstvo o tome kako je zajednica promijenila njihove živote dalo je više osoba koje su u tu zajednicu stigle iz cijelog svijeta. Večernji program počeo je molitvom krunice koju je predmolio fra Ivan Crnogorac, a središnje misno slavlje predmolio je fra Julijan Madžar iz Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Propovijedao je don Ivan Filipović. U koncelebraciji je bilo 512 svećenika. Večernji je program u prijenosu uživo pratilo više od 780.000 gledatelja. Nakon večernje mise, kako je to i uobičajeno, članovi zajednice Cenacolo izveli su predstavu za mlade “Credo” na pozornici koju su sagradili u blizini Dvorane sv. Ivana Pavla II. U programu sedmodnevnoga susreta mladih u Međugorju mnogi su svjedočili o svom obraćenju u Međugorju. Mladi su kroz predavanja i svjedočanstva produbljivali osobnu vjeru. Svojom nazočnošću na misama, klanjanjima i molitvama približili su se Isusu koji ih je u Međugorju okupio preko svoje Majke Blažene Djevice Marije. Na molitvenom susretu mladi su napravili i međunarodni orkestar koji je imao 100 članova iz 23 zemlje svijeta. On je za njih bio važna karika jer su nakon svakog predavanja ili svjedočanstva pjevali pjesme, a mlade su animirali svojim plesom članovi međugorske Frame. Međugorski međunarodni molitveni susret mladih je jedno od najznačajnijih svjetskih okupljanja mladeži. Tijekom nedjelje, po završetku molitvenog festivala, mladi su se vraćali svojim kućama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?