VLADIMIR KECMANOVIĆ

Otac Koste koji je pucao u školi "Vladislav Ribnikar" ostaje u pritvoru

30.04.2024.
u 15:50

Pritvor mu je produžen iz zakonskih razloga, odnosno usred postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično djelo

Ocu dječaka Koste, koji je pucao u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Vladimiru Kecmanoviću, produžen je pritvor, prenosi "Avaz".

Odluku o produženju pritvora donijelo je izvanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu 29. travnja. Pritvor je produžen za još 60 dana.

Pritvor mu je produžen iz zakonskih razloga, odnosno usred postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela teško djelo protiv opće sigurnosti. Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacijskom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?