PUFBiH

Otkriveno 65 neprijavljenih radnika , zapečaćeno 47 objekata

Porezna uprava FBiH
05.10.2017.
u 16:00

- Porezna uprava Federacije BiH jučer je izvršila 266 inspekcijskih nadzora, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici, a koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

U toj aktivnosti, inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 65 neprijavljenih radnika, 84 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 23 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 27 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 47 objekata i izdato 160 prekršajnih naloga, s izrečenim novčanim kaznama  od 370.550 KM.

Porezna uprava poziva sve radnike koji rade 'nacrno' da o tome obavijeste Poreznu upravu, koja će, kako se navodi,   postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije