DOBRO JE ZNATI

Otkriveno je koje su najopasnije zemlje u Europi

01.10.2019.
u 16:30

Na popularnoj društvenoj mreži povela se rasprava oko najopasnijih mjesta za život u Europi, a otkriveno je i gdje se događa najviše samoubojstva

Korisnik društvene mreže Quora Chris Ebbert odgovorio je na pitanje koja je najopasnija zemlja u Europi, a naveo je nekoliko država koje je podijelio po lokacijama. 

"S obzirom na to da stopa kriminala nije dobro mjerilo jer na nju mogu utjecati faktori kao što su krive definicije ili pak razni izvještaji, uzet ću u obzir jedini pravi način mjerenja gdje sve nejasnoće prestaje: ubojstvo. Pretpostavljam da se kod mjesta s mnogo ubojstava, također pojavljuju i drugi opasni zločini." 

Koristio je statistike iz 2019. godine i popis zemalja koje su rangirane po stopi ubojstava na Wikipediji, a zaključak je idući.  Najopasnije mjesto u istočnoj Europi je Rusija, a slijedi je Ukrajina. U sjevernoj Europi najopasnija je Litva, u južnoj Europi je Gibraltar, dok je u zapadnoj Europi to Belgija. 

Drugi korisnik Nader Reza je u komentarima spomenuo i Albaniju koja je po njemu najsiromašnija zemlja u Europi, mafija je vrlo razgranata, a također su i životni uvjeti jako loši. 

Još je jedan korisnik dodao podatke za ubojstva. Tako najviše ljudi u prometu umire u Rumunjskoj i Bugarskoj, ubojstva se najčešće događaju u Latviji i Litvi, a samoubojstva u Litvi, Sloveniji, Latviji i Belgiji. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije