BUDITE ZDRAVI

Ova jela imaju najviše omega masnih kiselina, evo zašto su one važne

13.10.2019.
u 18:38

Ako ste na bočici vitamina koje koristite primjetili da u sastavu imaju i omega masne kiseline i niste sigurni za što točno služe, niste jedini.

Nutricionisti su za FabFitFun naveli koje benefite imaju omega masne kiseline. Omega-3 i omega-6 masne kiseline su jako korisne ljudskom organizmu; omega-6 masne kiseline imaju bitnu ulogu u upalnim procesima u organizmu, a omega-3 masne kiseline su rjeđe zastupljene, ali također djeluju protuupalno i zato biste omega masne kiseline trebali uvrstiti u svakodnevnu prehranu. 

Ako se pitate što biste od hrane trebali konzumirati da biste u svoj organizam unijeli omega masne kiseline u nastavku donosimo namirnice koje su najbogatije omega masnim kiselinama. 

Sjemenke lana i chia sjemenke

Ove sjemenke možete koristiti u žitaricama, zobenoj kaši, salatama i smoothijima, a s njima možete ispeći i kolače i kruh. 

Sushi

Uobičajena riba koja se koristi u sushiju poput lososa, tune, škampa i jastoga je bogata omega-3 masnim kiselinama stoga nutricionisti savjetuju da barem jednom tjedno odete na sushi i uštedite na vremenu. 

Losos

Konzumiranje lososa je jednostavan način da u svoj organizam unesete omega-3 masne kiseline, a ako ne možete nabaviti svježi možete koristiti i konzervirani losos.  Ako u svojoj prehrani nemate dovoljno namirnica koje su bogate omega masnim kiselinama, razmislite o uzimanju dodatka prehrani. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?