pametni telefon

Ovaj japanski telefon možete prati sapunom

telefon
30.01.2017.
u 20:00

Pametni telefoni se prljaju, ali većina njih “ne voli” vodu, a sapun još manje. Kyocera je japanski proizvođač pametnih telefona, koji zaobilazi probleme običnih telefona i nudi pogodnost pranja.

Nedavno je predstavljen Rafre, posljednji uređaj kompanije Kyocera, koji ne samo da je otporan na vodu nego i podnosi obični sapun (za ruke i za tijelo) i slična sredstva za čišćenje.

Uz otpornost na sapun, Rafre dolazi sa aplikacijom za kuhare, kroz koju može da koristi navigaciju bez dodirivanja displaya. Kako bi osigurali što bolju nepropustivost, dizajneri su odstranili tradicionalni zvučnik slušalice zamjenivši ga sistemom proizvodnje zvuka kroz sam uređaj koristeći “smart sonic receiver” tehnologiju, prenosi Pogled.ba.

Što se tiče sepcifikacija ovaj uređaj je klasični midrange. Rafre ima 5-inčni ekran, 2GB RAM-a, , 16GB interne memorije, 13-pikselnu kameru, bateriju kapaciteta 3.000mAh, a pokreće ga Android 7.0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije