Slastice

Ovaj recept za domaće buhtle će vas oduševiti

17.08.2022.
u 10:12

Oh slatke, ukusne buhtle. Kad su one u pitanju ne biramo, jedemo ih punjene čokoladom, džemom, voćem pa čak i sirom. Toliko su ukusne da smo odmah potražili recept i dijelimo ga s vama da biste i vi uživali u njihovom okusu

Jedan od najboljih mirisa ikad je miris toplih buhtla koje su nam najčešće pripremale mame i bake. Većina se ne može strpjeti da se ohlade već ih vole jesti tople i punjene slatkim namazom. Njihova priprema i nije tako teška pa ih možete pripremiti na brzinu kad god imate želju pojesti nešto slatko. Ovo je recept s Miss7Gastro koji trebate isprobati. 

Ovo su sastojci koji su vam potrebni za pripremu: 

400 g brašna 

140 ml mlijeka 

80 g maslaca 

60 g šećera 

25 g svježeg kvasca ili jedan suhi 

2 jaja 

1 vrećica vanilin šećera 

Korice jednog limuna 

1/2 žličice soli 

džem ili čokoladni namaz

 

Ovo je postupak: 

-Pomiješajte toplo mlijeko sa šećerom pa u to dodajte kvasac. Ostavite kvasac na toplom da se digne. U veću posudu dodajte sve suhe sastojke - brašno, sol, šećer, koricu limuna i vanilin šećer. Sastojke promiješajte pa u njih dodajte jaja, kvasac i 40 g otopljenog maslaca.  

-Dobro umijesite tijesto pa ga stavite u nauljenu posudu. Pokrijte ga krpom i stavite na toplo da se udvostruči. Kad se tijesto digne, stavite ga na pobrašnjenu podlogu i od tijesta oblikujte kuglice. Uzimajte tijesto ovisno o tome koju veličinu buhtla želite. Kuglu spljoštite i u sredinu stavite namaz po želji. 

-Kad ponovno oblikujete kugle, stavite ih u maslacem nauljenu posudu, ostavite da se dižu 20 minuta pa ih ponovno premažite ostatkom maslaca.  

-Buhtle pecite 30 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva ili dok ne poprime zlatno žutu boju. Kad se ohlade, po buhtlama posipajte šećer u prahu. 

-Ovaj recept je poprilično jednostavan pa ga možete isprobati možda čak i danas ili si ga čuvajte za vikend. Uživajte u mekanim i slatkim buhtlama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije