Kiseljak

Ove godine za projekte iz oblasti obrazovanja i kulture iz proračuna osigurano 35.000 KM

25.02.2017.
u 10:00

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak ovih je dana donio odluku o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu sredstava iz proračuna općine Kiseljak za sufinanciranje projekata iz oblasti obrazovanja i kulture. Za ove namjene Općina Kiseljak u proračunu za 2017. godinu predvidjela je iznos od 35 tisuća konvertibilnih maraka.

Na području općine

Sredstva se dodjeljuju nevladinim neprofitnim udrugama koje imaju sjedište na području općine Kiseljak, a čiji projekti su kandidirani za sufinanciranje iz proračuna općine Kiseljak i realiziraju se na području te općine.

Sredstva se mogu dodijeliti i udrugama čije je sjedište na teritoriju druge općine pod uvjetom da se projekt kojim se prijavljuje realizira na području općine Kiseljak, odnosno namijenjen je stanovnicima ove općine, navedeno je, uz ostalo, u tekstu javnog natječaja koji je dostupan na službenoj stranici Općine Kiseljak, čija je adresa http://www.opcina-kiseljak.org.

Jedan od uvjeta za prijavu je da su korisnici opravdali ranije im dodijeljena sredstva.

U oblasti obrazovanja sredstva su namijenjena projektima usmjerenim na programe rada s talentiranim učenicima i studentima, prevenciju maloljetničke delinkvencije i nasilja, uklanjanje različitih oblika diskriminacije i stvaranje uvjeta da svako dijete ima pristup kvalitetnom obrazovanju, uključujući djecu s posebnim potrebama i pripadnike nacionalnih manjina, potom programima unapređenja i promoviranja demokracije i standarda volontiranja te timskog rada, edukaciji učenika i građana o porocima suvremenog svijeta, kao što su droga, alkohol, pušenje i kocka, projektima u cilju uspostavljanja suradnje među školama na planu kulture, projektima koji promoviraju ravnopravnost spolova te onima koji educiraju građane za pomoć i potporu projekata za unapređenje položaja djece bez roditeljske skrbi, djece iz rizičnih obitelji i drugih kategorija.

Kulturne manifestacije

Kad je o projektima kulture riječ, za sredstva se mogu prijaviti organizatori manifestacija kulturno-umjetničkog i zabavnog karaktera, oni koji promoviraju kulturno-umjetnički amaterizam, volontiranje i očuvanje tradicije, potom projekti koji uključuju veći broj mladih u oblasti kulturno-umjetničkog amaterizma, programi koji promoviraju odgovoran odnos prema prirodi i unapređenju kvalitete ljudskog življenja (uređenje okoliša, pošumljavanje, ozelenjivanje, organiziranje planinarskih pohoda, obilježavanje značajnih datuma iz oblasti zaštite okoliša) te programi koji afirmiraju tradiciju i kulturu nacionalnih manjina.

Odabir projekata izvršit će načelnik općine na temelju prijedloga Povjerenstva za izbor i imenovanje Općinskog vijeća Kiseljak. Natječaj je otvoren do 25. ožujka 2017. godine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije