PRESTANITE TO RADITI

Ovih grešaka niste svjesni, a kvare okus pripremljenim jelima

13.09.2019.
u 07:45

Svi prilikom kuhannja ponekad učinimo neku grešku, a nekih nismo ni svjesni. Ovim slučajnim greškama možete značajno pokvariti okus hrane.

Meso ne režite odmah nakon što ga uklonite s vatre. Ovo je kardinalna greška u kulinarskom svijetu. Suzdržite se i nemojte meso razrezati odmah nakon pripreme. Samo kratkih pet minuta može osigurati da prirodni sokovi meso ostave neodoljivo mekanim i ukusnim.

Hranu svakako kušajte dok je pripremate kako biste mogli znati kakvog će točno biti okusa. Stalnim kušanjem hrane lako ćete vidjeti jeste li pogodili sa začinima i vremenom kuhanja.

Nemojte pretrpati svoje tave i lonce. Previše hrane u jednoj zdjeli samo znači da se toplina neće pravilno raspodijeliti. Okus će biti puno bolji ako u više navrata skuhate isto jelo u manjim dozama.

Znate li koliko puta na roštilju morate okrenuti dobar komad mesa? Jednom! Možda zvuči šokantno, ali istina je. Stalnim mijenjanjem strana u mesu nećete zadržati njegove prirodne sokove koji ga čine ukusnim i mekanim.  

Ne kuhajte meso odmah nakon što ga izvadite iz zamrzivača. Ostavite ga da se zagrije do sobne temperature i onda prionite na recept. Oovo će osigurati ravnomjernu podjelu topline, a samim time će i biti ukusnije.

Sastojke za jelo jednostavnije je kupiti u trgovini, ali ništa ne može zamijeniti okus svježeg voća i povrća. Zamijenite zamrznuto i unaprijed pripremljeno onim s tržnica. Ovime ćete si zadati nešto više posla, ali vrijedi.

Pripazite kako koristite začine. Sol i papar se ne bi trebali stavljati nakon što je jelo skuhano već bi svoje okuse trebali puštati za vrijeme. Ako vam se dogodi da stavite previše soli, razrijedite to s malo kiseline poput octa ili soka limuna, a stalnim kušanjem hrane pokušajte izbjeći situacije u kojima nema dovoljno začina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?