NAPOKON OTKRIVEN MISTERIJ

Ovo je prava istina o punom mjesecu i nesanici

mjesec
25.05.2016.
u 20:45

Mogući utjecaj mjeseca na ljudsko ponašanje predmet je mitskog nagađanja već stoljećima. Jedno je sigurno, za vrijeme punog mjeseca ljudi se neće pretvoriti u vukodlake, ali mnogo je onih koji ga još uvijek optužuju za nesanicu ili druge psihičke promjene, piše Net.hr.

Kako bi utvrdili imaju li lunarne faze utjecaj na ljude, međunarodna skupina znanstvenika proučavala je djecu da vidi postoji li razlika u njihovim svakodnevnim aktivnostima i spavanju, piše Daily Mail.

Istraživanje je obuhvatilo ukupno 5.812 djece s pet kontinenata, a pripadali su različitim ekonomskim, sociokulturološkim i dobnim skupinama i imali su različite navike spavanja i fizičkih aktivnosti.

Prikupljanje podataka je trajalo tijekom 28 mjeseci, što je ekvivalent za isti broj mjesečevih ciklusa.
Nalazi dobiveni u istraživanju su otkrili kako je trajanje spavanja tijekom punog mjeseca u odnosu na mlađak kraće za samo pet minuta.

Stručnjaci smatraju kako to nije značajna razlika da bi joj se trebala pripisivati pažnja i ‘kriviti’ pun mjesec za nesanicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?