Bihać

Ovo je prvi migrant koji je u BiH završio osnovnu školu sada je upisao i srednju

10.09.2021.
u 15:20

Danas je poseban i radostan dan za jednog 16-godišnjaka iz Irana. Donedavno, on je bio prvi i jedini migrant koji je dobio diplomu o završenom osnovnom obrazovanju u BiH, a danas je otišao korak dalje - upisao se u srednju školu.

Radi se Elektrotehničkoj školi u Bihaću, smjer računarstvo.

"Jako sam uzbuđen i zadovoljan, nadam se da ću ispuniti očekivanja i da će moji roditelji biti ponosni! Moja je želja da ostanem ovdje, da nakon školovanja pronađem dobar posao i preuzmem brigu o svojoj obitelji" izjavio je on prilikom dolaska u učionicu i upoznavanja svojih novih školskih kolega, kolegica i profesora, piše Klix.ba. 

Dječak u školi (Foto: Save the Children)
Dječak u školi (Foto: Save the Children)

Njegovi roditelji su također nazočili upisu i jako su sretni i zahvalni organizaciji Save the Children na podršci koju su primali do sada. Proceduru upisa i odabir škole koju je želio pratilo je i Ministarstvo obrazovanja USŽ.

Dječak u školi (Foto: Save the Children)
Dječak u školi (Foto: Save the Children)

Ovaj dječak je prije četiri godine napustio Iran sa obitelji u potrazi za boljim životom, a trenutno borave u jednom od prihvatnih kampova u Bihaću. Njegov otac se nada da će im biti odobren azil i da će nastaviti živjeti u Bosni i Hercegovini, navode iz organizacije Save the Children.

Njegovo ime nije objavljeno radi zaštite identiteta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?