ZA BLISTAV OSMJEH

Ovo sigurno niste znali! Koja je idealna temperatura vode za pranje zubi i s čime ih trebate ispirati

ZA BLISTAV OSMJEH
26.04.2017.
u 20:15

Oralna higijena jako je bitna, a koliko se brinete o svojim zubima pokazuje koliko vas je zapravo stalo do vašeg zdravlja.

Svima je već poznato kako bi se zubi trebali prati najmanje dva puta dnevno te ih je potrebno tri minute četkati, no sigurno niste znali koja je idealna temperatura vode s kojom perete vaše zube.

Zubar brojnih zvijezda dr. Richard Marque, poznat i kao Kralj osmjeha, otkrio je trikove koji će voditi do blistavog i bijelog osmjeha kakvog viđate samo u reklamama.

– Hladna voda je uobičajena i ona bi se trebala koristiti za pranje zubi kako bi imali osjećaj svježine u ustima, a toplu vodu mogu koristiti oni koji imaju osjetljivije zube koji ih zabole ako ih peru u hladnoj vodi – rekao je on. No, upozorio je kako vruću vodu treba izbjegavati.

– Vruća voda može oštetiti čekinje na vašoj četkici za zube, ali postoji i rizik da si opečete usta – kaže dr. Marque.

On također savjetuje da običnu četkicu za zube zamijenite onom električnom koja temeljitije čisti zube, ali i radi zapravo sav posao umjesto vas. Usta ponekad isperite s kokosovim uljem jer ono učinkovito uklanja plak i toksine između zubi. Također, ne zaboravite posjetiti zubara svakih šest mjeseci. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?