FENG SHUI RECEPTI

Ovo su čarobni trikovi uz koje će vaši mališani zavoljeti svoju sobu

Pixabay
19.09.2018.
u 18:28

Postoji više filozofija življenja koje će vam reći što i kako da napravite, a trenutno najpopularnija u svijetu je svima poznati feng shui

Koliko vremena provedete planirajući i dekorirajući dnevni boravak, kuhinju i kupaonicu? Priznajte, jako puno. Od određivanja boja, svjetla, kretanja zraka, fronti pa sve do ručkica… o svakom detalju promislite jako puno prije nego li ga definirate i odredite kako će vaša prostorija izgledati narednih 'xy' godina. Isto tako trebate razmišljati kad uređujete dječju sobu, pa možda još malo i više jer dječja soba dom je mališanima koji će u njoj stvarati budućeg sebe, piše Tportal.hr. 

Gnijezdo koje im treba pružiti utočište, mir i puno, puno zdravlja. Kako to postići? Postoji više filozofija življenja koje će vam reći što i kako da napravite, a trenutno najpopularnija u svijetu je svima poznati feng shui.

Pa pogledajmo što stručnjaci za feng shui savjetuju za sobu najmlađih.

1. Dajte im ono što traže
Znate li da će sramežljivo dijete dobiti više samopouzdanja zahvaljujući običnom ogledalu? Da, baš tako. Malenim sramežljivcima preporučuje se imati ogledalo u kojem će svakoga dana promatrati sebe. Još bolje bi bilo da je ogledalo veliko (visoko) koliko i dijete, da se on ili ona u njemu može promotriti od glave do pete. Da bi dijete bilo još mirnije i još sigurnije u sebe i svoju okolinu, na zid postavite uokvirenu sliku vaše nasmijane obitelji, tako da se svakodnevno podsjeti da je okružen/a ljubavlju i razumijevanjem.

2. Dajte im miran san
Dijete iz kreveta ne bi smjelo gledati direktno u vrata. Krevet pozicionirajte tako da pogled ide u prozor ili zid, ali nikako prema izlazu iz prostorije. Smjestite ga dijagonalno od vrata, ali nikako direktno ispod prozora. Djeci koja imaju problem s boravkom u manjem ili zatvorenijem prostoru nemojte kupovati krevet na kat. Oni koji su gore osjećat će se pritisnuti stropom, a oni ispod patit će pod pritiskom gornjeg kreveta. Zato kvalitetni dućani namještaja nude i opcije s dva kreveta koji se izvlače. Bitno je da je prostor organiziran, ali i da se djeca u tom prostoru osjećaju ugodno.

Stručnjaci za feng shui također tvrde da kreveti moraju biti od drveta te da bi trebali biti obojani u vesele boje, kako bi prostorija izgledala vedrije i prostranije.

3. Koje boje su najbolje?
Dozvolite djetetu da izabere boju za svoju sobu, no ne da bude previše jarka. Nježna ljubičasta, plava, zelena, ružičasta ili bijela uvijek prolaze. Možete razmisliti i o bijeloj prostoriji s jednim šarenijim i ukrašenim zidom. Izbjegavajte previše postera i slika superpopularnih zvijezda, zgodnije je da sobu ukrasite obiteljskim mozaikom, slikom prirode, vašeg ljetovanja ili 'nasmiješenim' licem vašeg psa.

4. Uvedite red u nered!
Pospremanje igračaka nije mamin hir. Uvodeći red u sobu vašeg mališana zapravo radite nekoliko korisnih stvari:
- učite dijete i pomažete mu steći dobre navike
- unosite harmoniju u dječju sobu.

Kako to postići? Najprije objasnite da svaka igra mora završiti pospremanjem. Hoćete li vi pomoći svojem djetetu ili ne, sami odlučujete. No ono što možete napraviti da cijela procedura bude jednostavnija glasi: nabavite puno kutija i namještaja za odlaganje igračaka i sitnica. Ako svaki predmet ima svoje mjesto, lakše ga je pospremiti i kasnije pronaći. Harmonija leži u dobroj organizaciji, kažu stručnjaci.

5. Zdravlje na prvom mjestu
Iako ova stavka nema veze s uređenjem, ima s biranjem namještaja. Neka krevet, madrac i radni stolac ne budu predmeti na kojima ćete štedjeti. Moraju pružiti podršku vašem djetetu, moraju moći podržati i održati kralježnicu zdravom. Preporuka je kupiti kvalitetan i pomno izrađen namještaj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije