ŠTO KAŽETE?

Ovo su staromodni savjeti koje današnje majke - ignoriraju!

Shutterstock
10.11.2019.
u 15:44

Mnogo toga se promijenilo, pa današnje majke većinom ignoriraju neke staromodne savjete, a mi smo ih skupili na jedno mjesto.

Vjerovalo se da je poprilično opasno ljubiti svoje male bebe jer čak i roditelji mogu djeci prenijeti opasne bakterije. Danas je opasnost od takvih zaraza svedena na minimum, a ističe se i važnost zagrljaja i poljubaca koje će djeci pomoći da se osjećaju voljenijima, privrženijima roditeljima i odrastanju u stabilnije i samosvjesnije osobe. 

Perite bradavice prije dojenja

Na majčinim bradavicama nalaze se i dobre bakterije koje će bebi pomoći da osnaži imunološki sustav. Osim toga, učestalo pranje bradavica može isušiti kožu i stvoriti bolne rane i u konačnici neke će majke prestati dojiti svoje dijete. 

Stisnite dječje nožice kako bi noge rasle ravno

To može prouzročiti displaziju kukova tako da je preporuka pedijatara svakako pustiti da dječje nožice budu u slobodnom položaju. Ako su utvrđeni simptomi displazije nakon rođenja, stručnjaci će roditelje savjetovati o daljnjim postupanjima u svrhu izlječenja. 

Ne "skačite" na svaki bebin plač, razmazit ćete je 

Da, plakanjem se jačaju pluća i slične izjave koje bi svakako trebale ostati u tim prošlim vremenima. Pedijatri i psiholozi slažu se da nije moguće razmaziti tako malo dijete. Ono reagira plačem na svoje potrebe, makar to značilo i da se uvjeri da ste negdje u blizini. 

Stavljajte bebi kapu na glavu kako ne bi imala klempave uši 

Konstantno nošenje kape kod male djece može dovesti do "pregrijavanja" tijela, što svakako želite izbjeći ako pazite na djetetovo zdravlje, a klempavost nema veze s nošenjem kape već s genetikom. 

Ne gasite svjetlo u sobi gdje beba spava 

Stručnjaci se slažu kako je svakako bolje za bebu i kvalitetan san da spava u zamračenoj prostoriji. 

Trljajte djetetu desni češnjakom

Vjerovalo se da ova metoda pomaže da djeci brže izrastu zubi. Nemojte to raditi jer jak češnjak može prouzročiti probleme sa želucem kod male djece, a i trebali biste izbjegavati djeci davati češnjak do najmanje treće godine života, savjetuju stručnjaci. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?