Čokoladni turizam

Ovo su top turističke destinacije za sve ljubitelje čokolade

24.04.2020.
u 07:38

Ljudi biraju destinacije za putovanja iz različitih razloga. Putovanja planiraju zbog klime, posebnih događaja, nostalgije, ali i u skladu s debljinom svog novčanika. No, čokoladni turizam je nešto što je u posljednje vrijeme veoma popularno.

Turisti traže poznate čokolade, farme kakaa, muzeje i mnogo toga kako bi naučili o povijesti i proizvodnji ove ukusne poslastice. Srećom, postoji mnogo mjesta na svijetu na kojima možete kušati čokoladnu čaroliju na svojim putovanjima, piše Klix.ba.

Hershey, Pennsylvania

Ovdje možete posjetiti tvornicu čokolade Hershey's Chocolate World, osim toga postoji i tematski park Hersheypark, hotel Hershey i njegove "čokoladne toplice" te mnoge druge atrakcije za ljubitelje čokolade.

St. Lucia

Karipski otok St. Lucia je popularna turistička destinacija svih ljubitelja čokolade budući da ima svoje farme kakaa, hotele čija je tema čokolada, mjesec čokoladne baštine i još mnogo toga.

Barcelona, ​​Španija

Barcelona je sjajan grad za ljubitelje čokolade. Osim ukusne kuhinje koja uključuje čokoladu na nekoliko načina, tu je i Muzej čokolade u kojem možete saznati sve od povijesti čokolade do njene proizvodnje. U njemu možete pogledati i neke od najboljih i najljepših čokoladnih skulptura.

Švicarska

Švicarska je zemlja čokolade. Mnoge od poznatih robnih marki čokolade posjetiteljima nude izlete u tvornice kako bi saznali što više o proizvodnji čokolade. Popularne ture uključuju Maison Cailler u Brocu, Läderach u Biltenu i Camille Bloch u Courtelaryju.

Bariloche, Argentina

San Carlos de Bariloche, zvani Bariloche, grad je u Patagoniji poznat po svojoj alpskoj arhitekturi i proizvodnji čokolade.

Beč, Austrija

Beč se može pohvaliti bogatom kulturnom prošlošću koja uključuje izum Sacher torte, ukusnog čokoladnog kolača koji je postao simbol austrijske kuhinje. Ovu poslasticu možete kušati na raznim mjestima uključujući slastičarnu Demel i Hotel Sacher.

Oaxaca, Meksiko

Mnogo je mjesta na kojima ljubitelji kakaa mogu kušati ukusnu čokoladu širom Meksika, ali najbolje odredište je područje Oaxaca. Gastronomska ponuda je uglavnom fokusirana na čokoladu. Popularni specijaliteti uključuju šampanjac (napitak od tople čokolade) i mole umak pripremljen sa čokoladom.

Brisel, Belgija

Posjeta izvoru belgijske čokolade još je jedan očit potez u svijetu čokoladnog turizma. U Briselu se nalazi muzej Choc-Story, kao i poznati čokoladari poput Neuhausa, Pierrea Marcolinija, Marije, Wittamera i Godive.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije