savjeti

Ovo za doručak trebate jesti ako želite izgubiti kilograme

dorucak
24.04.2020.
u 13:17

Vjeruje se kako je doručak najvažniji obrok, a poznato je i da može biti jako koristan u procesu mršavljenja. Stoga treba pažljivo birati koje namirnice konzumirati na početku dana.

Doručak daje energiju, a osim toga smanjuje rizik od prejedanja. Važno je imati hranjiv doručak kako bi se osjećali duže siti, prenosi Klix. 

Hrana bogata vlaknima

Vlakna su korisna za one koji žele izgubiti višak kilograma pa bi trebali jesti hranu bogatu vlaknima tijekom dana, posebno za doručak. Istraživanja su pokazala kako vlakna smanjuju rizik od dijabetesa, kao i visceralnu masnoću te upale.

Proteini

Istraživanja su pokazala kako veći unos proteina rezultira gubitkom tjelesne težine. Proteini će izazvati osjećaj sitosti te će spriječiti prejedanje. Također, pomoći će vam da sagorite više kalorija, a bogati su i drugim hranjivim tvarima koje su važne za zdravlje.

Izbjegavajte kaloričnu hranu

Najbolje je ujutro izbjegavati hranu bogatu kalorijama. Smanjenje unosa kalorija će značajno pomoći pri mršavljenju. Nemojte unositi previše šećera tokom doručka, jer tada čak i zdrave kaše mogu biti nezdrave. Također, izbjegavajte palačinke i kolače.

Izbjegnite slatke napitke

Pića igraju veliku ulogu u povećanju broja kalorija. Čaša obrađenog soka može sadržavati do 100 kalorija te imati malu ili nikakvu hranjivu vrijednost. Umjesto toga pojedite neko voće.

Integralni proizvodi

Bijeli hljeb, pastu i peciva zamijenite integralnim proizvodima koji imaju veću hranjivu vrijednost, a uz to i smanjuju rizik od različitih bolesti srca. Bogati su vlaknima, smanjuju opstipaciju i pomažu u mršavljenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?