PRIKLADNI DESERT

Ovog Uskrsa isprobajte zdraviju slasticu: Tart u obliku jaja sa svježim voćem

Foto: Instagram
30.03.2021.
u 07:18

Na prhko se tijest dodaje krema od mascarpone sira s malo šećera i koricom naranče, a na vrh ide' šareni miks' od nasjeckanog voća

Desert koji će uljepšati svaki uskršnji stol osmislila je autorica bloga Petite i popularnih kuharica 'The Petite Cook' i '20 Minute Italian' Andrea Soranidis, inače i kreatorica popularnih recepata poput recepta za 'magičnu čokoladnu tortu i za slane kolačiće sa samo tri sastojka.

Za ovaj vam jednostavan tart s voćem treba:

- domaće prhko tijesto za podlogu (može i kupovno)

- glazura od mascarpone sira - nasjeckano voće

Ako nemate vremena za umijesiti tijesto, kaže Soranidis, možete koristiti i ohlađeno kupovno tijesto, a prije pečenja ga se na pet minuta stavlja u hladnjak, nakon čega 15-ak minuta peče na 200 C stupnjeva.

- Tijesto će još biti mekano kad ga izvadite iz pećnice, pa pustite da se ohladi i stvrdne - rekla je Soranidis za Metro.

Nakon toga u velikoj zdjeli umuti mascarpone sir s malo šećera i korice naranče, dok smjesa ne postane kremasta, a zatim ju ravnomjerno rasporedite po ispečenom tijestu i dodajte voće.

- Osobno volim koristiti što šarenije voće, pa stavljam mango, naranču, jagode, maline, borovnice i kivi - kaže Soranidis i napominje da je ovaj kolač idealan za djecu jer je zbog voća ipak zdraviji od uobičajenih 'teških' uskrsnih slastica s čokoladom, a zahtjeva i minimalno sastojaka i napora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?