Bez glavobolje

Ovu hranu pojedite prije izlaska i zaboravite na mamurluk idućeg jutra

11.07.2020.
u 16:17

Još uvijek ne postoji lijek koji će otkloniti mamurluk, ali zato možete spriječiti da do njega uopće dođe i to na vrlo jednostavan način - laganom večerom prije izlaska

Konzumiranje alkohola na prazan želudac jako je loša ideja, a većina je barem jednom imala takvo nesretno iskustvo koje nas je naučilo da se obavezno dobro najedemo prije izlaska. Pogotovo ljeti, kada je jako vruće, nikada nemojte početi konzumirati alkohol bez da ste se prethodno najeli i hidratizirali vodom, a evo koje namirnice će pomoći da se idućeg jutra probudite svježi, bez mamurluka i glavobolje.

Jogurt

Ako mu dodate malo žitarica i suhog voća dobit ćete sve važne nutrijente u samo jednom obroku – ugljikohidrate, proteine i masti, a držat će vas i dugo sitima, piše Thrillist.

Humus

Kombinirajte humus i puno sirovog povrća, a najbolji izbor je mrkva, krastav, celer... Iz ovog obroka također dobivate sve potrebne nutrijente.

Losos

Alkohol može ostaviti vaše tijelo bez vitamina B12, no budite bez brige jer upravo je losos bogat ovim vitaminom, kao i važnim omega-3 masnim kiselinama. Nutricionisti se slažu kako upravo vitamini B skupine odgovorni za mnoge fiziološke funkcije u našem tijelu, među kojima su i neurološke funkcije, te poboljšanje kratkoročnog pamćenja.

Mlijeko

Ono sadrži velike količine kalcija koji se gubi učestalim uriniranjem. Također, čak 90% mlijeka čini voda, stoga ćete ostati dovoljno hidratizirani.

Tjestenina

Konzumacija alkohola mijenja razinu glikogena, brzog izvora energije koji se nalazi u vašoj jetri. Ugljikohidrati pomažu održavanju stabilne razine glikogena, kao i osjećaju sitosti.

Piletina

Hrana bogata proteinima dulje se probavlja, a to znači da će razina alkohola u vašoj krvi sporije rasti. Sendvič od piletine odličan je spoj proteina i ugljikohidrata, samo pripazite na njegovu veličinu!

Jaja

Jedna od najboljih namirnica čija konzumacija može potpuno spriječiti pojavu mamurluka su jaja. Razlog su aminokiseline koje pomažu u razgradnji nekih vrsta alkohola. Način pripreme birate sami - na oko, kuhana, kajgana, omlet... Svejedno je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?