Marinko Čavara

Očekuje nas zahtjev za članstvo u EU, treba oživjeti reformski zamah s kraja prošle godine

marinko cavara
23.01.2016.
u 10:36

Nas očekuje zahtjev za članstvo u EU i ja se nadam da ćemo kroz aktivnosti koje su vezane za taj proces mnogo toga pozitivnog napraviti u ovoj godini, ocijenio je Čavara

Politička situacija u Federaciji BiH je došla u fazu u koju ni u kojem slučaju nije smjela doći. Nakon jednog iskoraka koji smo napravili usvajanjem zakona o radu i državnoj službi, kada je trebalo da radimo popratne aktivnosti i zajednički kroz dijalog donosimo propise koji će dalje uređivati ove oblasti, došlo je do nepotrebnih razmimoilaženja i aktivnosti, izjavio je za Fenu predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, ocjenjujući aktualnu situaciju u ovom entitetu.  

"Ja očekujem od Vlade, sindikata i poslodavaca da za stolom dogovore i razriješe sve nesporazume, kako bismo aktivnije krenuli u nastavak reformi", istaknuo je Čavara.

Potrebno je, kaže Čavara, da taj reformski zamah koji smo imali krajem prošle godine oživimo, a on je uvjeren da će svi oni koji istinski žele napredak Federacije pronaći zajednički jezik.

"Nas očekuje zahtjev za članstvo u EU i ja se nadam da ćemo kroz aktivnosti koje su vezane za taj proces mnogo toga pozitivnog napraviti u ovoj godini. Treba više strpljenja, razumijevanja i potpore svih sudionika u ovom procesu, ocijenio je Čavara.

Govoreći o funkcioniranju vladajuće koalicije u Federaciji, predsjednik entiteta je izrazio uvjerenje da ona neće biti ugrožena bilo kakvim procesima.

"Mi smo se opredijelili da zajedno radimo, ali to ne znači da o svim stvarima moramo misliti isto. No, sporazum o zajedničkom sudjelovanju u vlasti nas obvezuje da usuglašavamo stavove i odluke. To je stvar međustranačkog dogovora i mislim da smo svi svjesni te odgovornosti koju nosimo", kaže Marinko Čavara.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije