Zvizdić – Assaf:

Palestinsko pitanje rješavati u okvirima međunarodnog prava

Zvizdić – Assaf:
29.03.2016.
u 13:21

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu predsjednika Upravnog odbora Palestinske novinske agencije WAFA i generalnog supervizora PBC (Palestinian Broadcasting Corporation) Ahmeda Assafa, kojeg je informirao o prioritetima rada Vijeća ministara BiH, pri čemu je istakao europske integracije, ekonomski razvoj i jačanje sigurnosti i vladavine prava.

Naglasio je kako je u svim segmentima postignut značajan napredak što je rezultiralo i predajom zahtjeva za članstvo u EU. Dodao je da krajem ove godine očekuje i značajne iskorake na putu BiH prema članstvu u NATO savezu.

Predsjednik WAFA-e Assaf je informirao predsjedatelja Zvizdića o aktuelnim dešavanjima vezanim za mirovni proces i tzv. Francuskom inicijativom, iza koje stoji Europska unija i koja ima podršku zemalja Arapske lige i OIC-a, da se održi novi mirovni skup posvećen rješavanju "Palestinskog pitanja". Dodao je kako je cilj inicijative stvaranje Komiteta za mirovni proces koji bi odnose između dvije države, Palestine i Izraela, riješio na temelju međunarodnog prava i važećih UN rezolucija u nekom razumnom vremenskom roku.

Zvizdić je rekao kako BiH podržava rješenja zasnovana na međunarodnom pravnom poretku i važećim UN rezolucijama. Dodao je kako su građani BiH iskreni prijatelji Palestine.

Predsjednik WAFA-e Assaf je rekao da je interes države Palestine da se mirovni proces internacionalizira i rješava u okvirima međunarodnog prava. On je osudio svaku zloupotrebu patnji palestinskog naroda u opravdavanju terorističkog i ekstremističkog djelovanja.

Susretu su prisustvovali veleposlanik države Palestine u BiH Rezeq Namoora i direktor FENA-e Faruk Borić, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?