BOLEST SLIČNA AIDS-U

Papigu Coco vlasnici su toliko zlostavljali da joj od stresa otpada perje

28.02.2020.
u 20:15

Toliko su ju zlostavljali prethodni vlasnici da je pod ozbiljnim stresom.

Čovjek nije jedini koji pati od otpadanja kose pod stresom. Jedna papiga u Nizozemskoj je toliko uplašena zbog zlostavljanja prethodnih vlasnika da joj više ne može izrasti perje, piše New York Post.

Coco ima tri godine i nove vlasnike, ali pati od ptičje bolesti kljuna i perja, virusa koji 'napada' folikulu pera i sprečava rast novog. Ponekad joj izraste jedno ili dva, ali vrlo brzo otpadnu.

Ovaj virus ponekad se naziva i ptičji AIDS jer postoje neke sličnosti s tom bolesti. 

Coco je razvila ovu bolesti dok je živjela kod prošlih vlasnika koji su ju zlostavljali, a osim otpadanja perja više ne može letjeti. Jednom kada se simptomi pojave počnu se razvijati razne infekcije unutar šest do dvanaest mjeseci.

Ipak, život u pozitivnom okruženju može poboljšati zdravlje životinje. "Brinem se o Coco. Kuća je uvijek topla, volim ju svim srcem i radim sve što mogu kako bi joj osigurala što bolji život", kaže njezina vlasnica Bennaars.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?