sjednica

Parlament RS-a zatražio od Vlade izmjene Zakona o praznicima u RS-u

vxvx
21.09.2016.
u 13:21

 Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske (RS) zatražio je danas od Vlade RS-a da se u skupštinsku proceduru uputi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima RS-a, a koji se odnosi na Dan RS-a, 9. siječnja, potvrdio je danas predsjednik tog zakonodavnog doma Nedeljko Čubrilović.

Rok za taj posao je četvrti kvartal.

Protiv ovog zaključka bio je jedan član Kolegija.

Nakon sjednice Kolegija Narodne skupštine RS-a na kojoj je razmatrana informacija u vezi s odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, a koje se odnose na proslavu 9. siječnja, Dana RS-a, Čubrilović je na pres-konferenciji rekao da je Kolegij konstatirao da je u tijeku postupak provođenja odluke Ustavnog suda BiH o 9. siječnja kao Danu RS-a.

- Da je proces u tijeku govori i činjenica da je Sud tek prije nekoliko dana razmatrao naš zahtjev za preispitivanje svoje odluke iz studenog prošle godine - ustvrdio je Čubrilović.

Ured predsjednika Narodne skupštine RS-a jučer je zaprimio odluku Ustavnog suda BiH o privremenoj mjeri zabrane referenduma o Danu RS-a te zaključak Ustavnog suda BiH, koji je usvojen na sjednici tog suda  17. rujna 2016. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?