umjesto terapije

Partijanerice treće životne dobi uvijek “orne” za feštu

27.05.2019.
u 09:30

Okupljaju se gotovo svakog vikenda, zabavljaju se uz glazbu i zajedno putuju. One su “partijanerice” treće životne dobi koje svojim primjerom potvrđuju da su smijeh i druženje lijek te nije nikakvo čudo da mnogi liječnici upravo njihove fešte “propisuju” kao terapiju u liječenju usamljenosti, ali i prevenciji nastanka niza bolesti, piše Večernji list BiH. 

Skupinu partijanerica predvodi Mirjana Barbić, predsjednica Udruge “Eko srce Gromiljak”, čije je sjedište u kiseljačkom naselju Gromiljak. Poboljšanje kvalitete življenja osoba treće životne dobi jedna je od misija udruge osnovane primarno u cilju zaštite okoliša. “Željeli smo oživjeti druženja i tako smo počeli zajedno slaviti rođendane, imendane, ali i okupljati se zbog drugih različitih razloga. Tako je sve krenulo, a sad već skoro da nema vikenda da ne feštamo uz glazbu. Čim nemamo ništa u planu, svi zovu i pitaju gdje smo ovog vikenda“, kaže nam Barbić. Njihove fešte, naravno, nisu rezervirane samo za dame. Otvorene su za sve koju uz glazbu i druženje žele odmor od svakodnevnih obveza i životnih briga. Među njima je i Miroslav Oroz, Kiseljačanin koji se nakon desetljeća rada u Njemačkoj vratio u rodni Kiseljak i uživa u trećoj životnoj dobi. Upravo je on bio domaćin posljednjoj fešti. “I mene svi lijepo ugoste, pa sam i ja htio sa suprugom ugostiti društvo. Uživam u ovim zabavama koje nigdje na svijetu nema jer nigdje vam ni ne može biti lijepo kao u rodnom kraju”, kaže nam Miroslav Oroz. Umjesto manikure i šminke, partijanerice iz Kiseljaka više vremena posvećuju pripremanju bogate trpeze na kojoj na njihovim zabavama ništa ne nedostaje. No, stignu se one i urediti, kako i dolikuje damama. Na zajedničkim putovanjima rado im se pridružuju mnogi drugi jer znaju da je uz njih zajamčeno ugodno i veselo putovanje. “Putujemo po Hrvatskoj, išli smo u Rim, imamo još planova. S nama putuju ljudi svih dobnih skupina jer znaju da je s nama najljepše”, kaže nam Barbić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije