Čović u Mostaru

"Partnerstvo HDZ-a i SDA ne postoji, a prijedlozi Bošnjaka više nemaju našu podršku"

Covic-
04.07.2020.
u 11:36

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je da će se u utorak, 7. srpnja, na sastanku sa liderima SNSD-a i SDA pokušati postići dogovor o partnerskom djelovanju naredne dvije godine, jer bez toga Hrvati neće dati podršku za imenovanje nijednog bošnjačkog kadra.

Čović je istakao da partnerstvo HDZ-a i SDA ne postoji, a potpuno je nestalo posljednjih mjeseci imenovanjima hrvatskih dužnosnika u Centralnoj izbornoj komisiji, Centralnoj banci BiH i drugima bez bilo kakvog dogovora sa predstavnicima Hrvata i HNS-a.

"Nijedno imenovanje koje predlože Bošnjaci neće imati našu podršku", rekao je Čović novinarima u Mostaru.

On je istaknuo da se mora napraviti program rada barem za dvije godine da bi se to promijenilo, da bi imali jasan orijentir za budućnost, ali i kada je riječ o gospodarstvu budući da će posljedice po ekonomiju zbog epidemije virusa korona biti ogromne.

"To su stvari koje moramo dogovoriti, a onda uz to i kadrovska pitanja", naglasio je Čović.

On je izrazio nadu da će se na sjednicama Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH 7. i 8. srpnja usvojiti izmjene Izbornog zakona vezane za Mostar i to po hitnom postupku, te proračun institucija BiH po redovitom postupku.

"Što se tiče kadroviranja i u Vijeću ministara i u parlamentu BiH, HDZ BiH će imati jasan stav prema naše, partnerima. Vjerujem da ćemo na sastanku 7. srpnja riješiti te probleme", dodao je Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda parlamentrane Skupštine BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?