POSJET

Patrijarh Porfirije stigao na Jahorinu, dočekao ga Milorad Dodik

ATV
17.10.2021.
u 18:30

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije stigao je na Jahorinu gdje ga je dočekao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik.

S patrijarhom Porfirijem na Jahorinu su stigli i mitropolit dabrobosanski Hrizostom, crnogorsko-primorski Joanikije, kao i epsikop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije.

Osim Milorada Dodika, njih je dočekalo i rukovodstvo Olimpijskog centra "Jahorina" s kojim je Dodik ranije danas imao sastanak o planovima za gradnju na ovoj planini, piše Klix.ba

Patrijarh i mitropoliti su posjetili crkvu u izgradnji na platou Poljice na Jahorini.

Prije toga su bili u Istočnom Sarajevu na sastanku s gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem i načelnicima šest gradskih općina.

U zgradi Gradske uprave su patrijarha i mitropolita dočekali načelnici Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić, Pala Boško Jugović, Trnova Dragomir Gagović, Istočne Ilidže Marinko Božović, Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović i Sokoca Milovan Bjelica.

Patrijarh je jučer stigao u Sarajevo povodom jubileja službe crkvi mitropolita Hrizostoma. Dočekan je u crvi Rođenja Presvete Bogorodice, a gdje je jutros patrijarh služio i jutarnju liturgiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?