Brojni plodovi večernjakova pečata

Pečat već 20 godina šalje pozitivne poruke i u misiji je izgradnje bolje BiH

09.05.2021.
u 17:23

Večernjakov pečat, osim što se održava u sadašnjosti i gleda prema budućnosti, vraća gledatelje i u neka dobra stara vremena. Plodovi Pečata itekako su važni jer upravo su oni u određenom trenutku pokrenuli neke važne procese ili ujedinili ovdašnje stanovništvo oko nekih ideja koje su zajedničke. piše Večernji list BiH.

Dugo vremena govorilo se o Daytonskom sporazumu kao izgubljenom jer originala nije bilo nigdje u BiH, pa onda i kao “stranom” jer nije bio preveden ni na jedan jezik ovdašnjih naroda, a onda se u proces uključio Večernjakov pečat. Direkcija je 2015. godine krenula u potragu za izgubljenim dokumentom. Izvorna verzija Daytona ima 194 stranice, a nijedan dosad, koji smo kao neslužbene preslike imali u BiH, nije imao toliko. I koliko se Večernjakov pečat unio u taj proces, najbolje potvrđuje činjenica da je tek dva sata prije finalne manifestacije Dayton bio završen i prebačen u Direkciju Večernjakova pečata na originalnom jeziku i preveden. Bosna i Hercegovina od tog trenutka prvi put je imala službeno preveden Ustav. Tog 26. ožujka 2015. videoporukom se Večernjakovu pečatu i Bosni i Hercegovini obratio Bill Clinton, po mnogima jedan od najvećih američkih predsjednika u povijesti. - Kao predsjednik, znao sam da Sjedinjene Američke Države moraju učiniti nešto kako bi pomogle u zaustavljanju rata i krvoprolića u BiH. Daytonski sporazum pomogao je da se donese mir u zemlju. Dvadeset godina poslije izuzetno cijenim to što Bosna i Hercegovina ostaje privržena izgradnji stabilne, demokratske i napredne države u srcu Europe. Integracija u Europsku uniju i NATO ojačat će temelje te izgradnje - rekao je Clinton.

Vrijeme prolazi, ali Večernjakov pečat se, kako reče urednik i voditelj emisija koje prethode finalu Dževdet Tuzlić, jednostavno doima kao svjetionik u nevremenu, otvorena knjiga na čije se stranice upisuju slova i utiskuju fotografije pojedinaca koji bi bez manifestacije ovakva koncepta nezasluženo ostali na margini. Večernjakov pečat ide prema svom finalu, jubilarnom 20. Još jednom će u teškim uvjetima dati sve od sebe kako bi odao priznanje onima koji su izvrsni i koji čine ovu zemlju i društvo boljima. Direkcija je već prepoznala njih 150, a svi koji imate svoje favorite, možete ih predložiti kao kandidate putem kupona te im tako pomoći u utrci za pobjedu, a slanjem kupona sudjelujete i u nagradnoj igri.•

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar micelj
micelj
07:35 11.05.2021.

Pečat već 20 godina šalje pozitivne poruke i u misiji je izgradnje bolje BiH - Ima jedna narodna Đaba ti je slijepom namigivati,pa tako je i u ovom slucaju..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?