SKB Mostar

Pedijatrija prepuna, posjete zabranjene, majke spavale na stolicama

04.01.2019.
u 13:09

Slučajevi gripe, upale pluća i brojnih drugih infekcija napunili su odjel do te mjere da smo pacijente koje žive u blizini puštali na kućno liječenje jer nismo imali slobodnih mjesta, rekli su sa Odjela pedijatrije SKB Mostar.

Dežurne ekipe na Odjelu pedijatrije SKB Mostar zadnjih dana imaju pune ruke posla. Kako su za pogled.ba rekli sugovornici, stanje je takvo da su majke sinoć spavale na stolicama jer nije bilo slobodnih kreveta. 

- Slučajevi gripe, upale pluća i brojnih drugih infekcija napunili su odjel do te mjere da smo pacijente koje žive u blizini puštali na kućno liječenje jer nismo imali slobodnih mjesta. Ostali su oni koji moraju biti pod stalnim nadzorom liječnika, a drugi dolaze po potrebi ili na terapije tijekom dana - rekli su za Pogled.ba sugovornici sa Odjela pedijatrije SKB Mostar.

Dodaju kako ovo stanje traje već nekoliko dana, te kako je i za Novu godinu bila slična situacija. Radi se o klasičnim bolestima za ovo doba godine, ali zbog toga što se radi o najmlađim pacijentima, mjere opreza su veće.

- Zbog ove situacije ograničene su i posjete na našem odjelu. Unutra smije ući samo jedan roditelj i tako da će biti sve do normalizacije stanja. Stoga molimo obitelji pacijenata da se pridržavaju pravila koja smo postavili jer svako odstupanje od njih može uzrokovati širenje zaraza - naglasili su s pedijatrije. 

Čak je zabranjen prelazak iz jedne sobe u drugu kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa gripe, a što bi dovelo do još težeg stanja malih pacijenata. 

Ova situacija je možda najbolji primjer koliko je potrebno Odjel pedijatrije premjestiti u nove prostorije gdje će djeca imati bolje uvjete smještaja i liječenja. Najavljeno je da bi uskoro trebala početi izgradnja nove zgrade Klinike za dječije bolesti SKB Mostar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?