Željka Cvijanović

Pelješki most ne ugrožava interes BiH

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
26.07.2019.
u 18:54

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kaže u intervjuu za Dnevni avaz da ukoliko  imamo problem, treba sjesti i razgovarati onoliko dugo dok se ne pronađe rješenje. 

"Imamo teme sa Srbijom i Hrvatskom, sa svima, unutar BiH, čemu to više služi. I kada govorimo o otpadu, i tu moramo pričati i surađivati. Koliko god nisam zadovoljna onim što pokazuje BiH, nisam zadovoljna ni onim što pokazuje Hrvatska. I oni su trebali pokazati malo više osjećaja ili civiliziraniji pristup", tvrdi Cvijanović.

Ona smatra da Pelješki most ne ugrožava interes BiH, pa samim tim ni interes RS.

"Na način na koji mi je to rečeno, ne mislim da ugrožava. S obzirom na to da je rečeno da je izvršeno preprojektiranje, da su povećani gabariti. Želim vjerovati struci, želim vjerovati i da je taj projekt prošao i neku drugu vrstu cenzure, čim su za to osigurana i sredstva i iza toga stoji EU", objasnila je Cvijanović.

S Hrvatskom kaže ima još dosta neriješenih pitanja i mnogo neprincipijelnog odnosa međunarodne zajednice u kojem su štetovali građani BiH. 

"Puno je neriješenih pitanja, ali neće nam biti bolje ako dodamo još jedno otvoreno pitanje. A ne smatram ni da je korektno pitanje za otpad i Trgovsku goru. Što se tiče Srbije, postojala je namjera srbijanskih vlast da pruže ruku za suradnju, kaže predsjednica RS.

"Ostalo je pitanje granice, kome je to u interesu da BiH ima neriješenu granicu? Nekih nerazumijevanja ima, ne možemo zatvarati oči. Svaki put kada nema komunikacije, imamo problem. Nisam optimist, ne pokušavam ništa uljepšati niti nekoga amnestirati. Nismo samo mi loši, a jesmo loši, ali ima pogreški i s drugih strana", tvrdi Cvijanović. 

Ona smatra da u BiH svi vole biti subjektivni, pa misle o sebi najljepše. 

"BiH obožava preuveličavati svoj značaj kako je napaćena, nitko drugi nije, svi treba da je maze i pokazuju pažnju. Želim biti realna. Zašto bi netko uvažavao vaš interes ako vi niste u stanju uvažavati sami svoj interes i iskoračite?", navodi Cvijanović za Avaz. 

Komentirajući to što vlast nije formirana kaže kako je sve to posljedica namjernog izbjegavanja formiranja vlasti te da je adresa za to pitanje SDA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?