Druga žrtva u HBŽ

Peminuo vojnik iz Livna od koronavirusa

12.05.2020.
u 11:44

U HB Županiji preminula je i druga osoba zaražena korona virusom. Radi se o prvozaraženoj osobi u Livnu, muškarcu rođenom 1968.godine koji je radio u Oružanim snagama u BiH. Preminuli je dulje vrijeme bio priključen na respirator u SKB Mostar, a preminuo je jučer, 11. svibnja.

Podsjetimo 11. travnja preminula je prva osoba kojoj je utvrđena zaraza korona virusom. Radilo se o muškarcu rođenom 1937. godine u Livnu, koji je bio povezan sa prvim klasterom iz Livna, točnije sa drugopreminulim.

Inače, u HBŽ od 24.travnja nije bilo novih slučajeva zaraze covidom-19, a broj izliječenih se povećava.
Prema jučerašnjim rezultatima testiranja, iz HBŽ je 18 negativnih briseva na koronavirus. Proteklih dana neki brisevi koji su slani iz županije su testirani po prvi put, a za neke se vršilo re-testiranje na prisutnost virusa, kazala nam je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ dr. Diana Mamić.

Inače, od početka pandemije koronavirusa u ovoj je županiji testirana 401 osoba, od toga je zabilježen 41 pozitivan slučaj.
Trenutna situacija u županiji pokazuje da je još 13 aktivnih pozitivnih osoba, 26 osoba je izliječeno, a dvije osobe su preminule.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?