Ministarstvo obrane BiH

Pendeš i El-Atawi o bilateralnoj suradnji i euroatlantskom putu BiH

pendes
07.11.2016.
u 16:39

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je danas u posjet veleposlanika Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yassera El-Atawija, s kojim je razgovarala o bilateralnoj suradnji i procesu pristupanja Bosne i Hercegovine euroatlantskim integracijama.

Tijekom sastanka ministrica Pendeš je potvrdila opredijeljenost Bosne i Hercegovine za procese pristupanja NATO i EU, te istaknula da se trenutno radi na ispunjenju preostalih obveza za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP – Membership Action Plan) u NATO-u.  

Pritom, kako je istaknula ministrica Pendeš, “mi uspješno sudjelujemo u svim oblicima partnerske suradnje sa NATO, kroz programe IPAP i PARP, čime pokazujemo našu interoperabilnost sa zemljama NATO-a.”

Naglasila je da je to pokazala i vježba REGEX 16, koja je održana u Bosni i Hercegovini u organizaciji Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Veleposlanik El-Atawi je podržao nastojanja Ministarstva obrane BiH i Bosne i Hercegovine na euroatlantskom putu, te izrazio očekivanje da će zemlje članice NATO-a to prepoznati i podržati BiH na njenom euroatlantskom putu.

El-Atawi je, još jednom, istaknuo podršku Egipta razvoju i jačanju Bosne i Hercegovine i ukupnoj bilateralnoj suradnji, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije