posjet

Pendeš na sastanku u NATO stožeru u Bruxellesu

10.04.2018.
u 13:57

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš održala je danas sastanak s pomoćnikom generalnog tajnika NATO-a za politička pitanja i sigurnosnu politiku Alejandrom Alvarogonzalezom.

Tema sastanka se odnosila na analizu rezultata sastanka Sjevernoatlantskog vijeća (NAC)+BiH, održanog 15. ožujka u Bruxellesu. Isto tako, posebno je istaknuta važnost što skorijeg aktiviranja MAP-a imajući u vidu trenutni politički kontekst.

Pendeš se istog dana sastala i s veleposlanikom Španjolske pri NATO-u, Nicolasom Pascualom de la Parteom, s kojim je razgovarala o implementaciji Pregleda obrane kao i samoj aktivaciji MAP-a za BiH.

Sastancima u Bruxellesu su, između ostalih, prisustvovali i šef Misije BiH pri NATO veleposlanik Almir Džuvo i šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO brigadir Jasmin Čajić te savjetnica ministrice obrane Bojana Dimitrijević, priopćeno je iz MOBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?