MOSTAR

Petnaesta obljetnica završetka obnove Staroga mosta

15.07.2019.
u 16:37

Grad Mostar ove godine  proslavlja  15. obljetnicu  završetka obnove Staroga mosta. Iz Gradske uprave Grada Mostara ističu kako su izuzetno ponosni na taj događaj koji je označio konačan završetak obnove stare gradske jezgre.
"Uspješnost i kvalitet rekonstrukcije mostarskoga mosta i staroga grada na najbolji način je ocjenjena u srpnju 2005. godine upisom Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine", ističe se u priopćenju Gradske uprave Grada Mostara, te se dalje navodi:

"U godinama nakon otvaranja obnovljenog Starog mosta i upisa Mostara na Listu UNESCO-a ove datume smo obilježavali otvaranjem novih rekonstruiranih objekata.
Tako je godinu dana nakon Starog mosta, 2005. godine, otvoren i obnovljeni Lučki most, godinu iza toga otvoren je Muzej Stari most, ambijentalni muzej smješten uz sami most, u autohtoni prostor kule Tare i Labirinta. Deseta obljetnica završetka obnove mosta i stare gradske jezgre obilježena je otvaranjem  suvremenog interpretacijskog muzeja smještenom u ambijentalnom prostoru Čerekovića dućana".

Danas, 15 godina nakon obnove i otvaranja Starog mosta, kada je Mostar u finalu izbora za Europsku prijestolnicu kulture 2024.,  želimo se prisjetiti toga najljepšeg poslijeratnog događaja u Mostaru.

Tim povodom Grad Mostar 18. i 19. srpnja 2019. organizira manifestaciju pod nazivom „Gdje prošlost susreće budućnost“. Koncert mostarske rock škole i Simfonijskog orkestra Mostar s poznatim hitovima u novim aranžmanima, spoj klasične i rock glazbe bit će održan u četvrtak 18. srpnja 2019. godine na platou ispod Starog mosta, a uz mostarske glazbenike nastupit će i poznati pjevač Željko Bebek. Program će započeti prigodnim obraćanjem u 20.30 sati, a nakon čega će započeti koncert koji će trajati do ponoći. Ovaj koncert je poklon Grada Mostara svim građanima povodom obilježavanja ovih važnih obljetnica i ulaz je besplatan.

Konferencija „Održivi turizam i kulturna baština“ koju organiziramo u suradnji sa UNESCO-om bit će održana u petak 19. srpnja 2019.godine. Predavači na Konferenciji su eksperti UNESCO-a iz oblasti kulturne baštine i turizma, a svoje prakse iz ove oblasti prezentirat će i predstavnici UNESCO gradova iz susjednih zemalja, kaže se u priopćenju Gradske uprave Grada Mostara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?