Predsjednik Hrvatskog sabora

Petrov: Mostarsko sveučilište temelj održavanja hrvatskog naroda u BiH

sdgdf
Foto: FENA
1/3
08.02.2017.
u 12:00

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov danas je, zajedno sa visokom delegacijom sabora u posjetu Mostaru posjetio i mostarsko Sveučilište te se susreo sa rektoricom dr. sc. Ljerkom Ostojić kao i sa članovima Senata Sveučilišta, prenosi Hrvatski medijski servis.

Rektorica se zahvalila Petrovu na posjetu te izrazila zadovoljstvo zbog dosadašnje suradnje:

“Posjet visoke delegacije Hrvatskog sabora na čelu sa gospodinom Božom Petrovom još je jedan znak naše trajne suradnje, između države Hrvatske i Sveučilišta u Mostaru. S obzirom da su naši programi kombatibilni što se tiče nastave svih fakulteta u Mostaru, s obzirom da dolazi dio nastavnika iz RH, da vlada daje financijsku potporu Sveučilištu u Mostaru i da studira oko 20 posto studenata iz države Hrvatske na našem Sveučilištu, to je zalog trajne suradnje” rekla je Ostojić.

“Za nas je sveučilište u Mostaru temelj održavanja kulture, tradicije, jezika i obrazovanja. Institucija koja je sigurno ono što je održalo hrvatski narod na ovim područjima i iz tog razloga apsolutno sve vlade, bez obzira kojeg političkog smjera, pomagale su svih ovih godina sveučilištu u Mostaru i to će i nastaviti zbog ovih razloga koje sam nabrojao. Drago nam je što se Sveučilište razvija, i što će biti akreditirano kao i druga sveučilišta u RH, te vjerujem da ćemo time također pomoći i biti kvalitetan partner” izjavio je Petrov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije